Shoeby draagt zorg voor mens, dier en milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een belangrijke rol tijdens het ontwikkelen van de collecties. Shoeby neemt verantwoordelijkheid en zet zich in voor volledige transparantie in de productieketen, goede arbeidsomstandigheden in fabrieken en duurzamere producten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een continue proces, Shoeby is er nog lang niet maar zet iedere dag een stap in de goede richting. Benieuwd wat Shoeby allemaal doet? We vertellen je er graag meer over!

mens en toeleveringsketen

Shoeby werkt met leveranciers uit verschillende delen van de wereld. Jaarlijks wordt er een risico analyse uitgevoerd over de productieketen. Door het uitvoeren van deze analyse krijgen wij zicht in de risico’s van de gehele productieketen en zodoende kunnen deze aangepakt worden.

lees meer

duurzaam inkopen

Het produceren van kleding heeft veel impact op het milieu. Denk hierbij aan het verbouwen van katoen waar veel water voor nodig is en het verven van de stof waar chemicaliën aan te pas komen. Door verantwoorde keuzes te maken wordt geprobeerd onze impact op het milieu te verminderen. Zo worden duurzamere alternatieve voor conventioneel katoen gebruikt in de collectie, en wordt waar mogelijk voor all-over printen gekozen in plaats van het verven van de stof. Voor het gebruik van chemicaliën is een Restricted Chemical List (RSL) opgesteld in lijn met REACH. In deze RSL staan chemicaliën en andere schadelijke stoffen genoemd die wel gebruikt mogen worden tijdens het productieproces, maar niet terug gevonden mogen worden in de eind producten.

lees meer

technologie

In de snel evoluerende wereld van mode speelt technologie een cruciale rol in het streven naar duurzaamheid. Door innovatieve technologieën te integreren, kunnen modebedrijven efficiënter en milieuvriendelijker produceren, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van afval en energieverbruik. Met geavanceerde technieken zoals 3D-printen en Artifiical intelligence zal de mode industrie de sleutel tot een duurzamere wereld vinden.

lees meer