• Gratis afhalen in 220 winkels
  • Gratis retourneren via de winkel
  • 9/10 beoordeling van 1612 klanten
Klantenservice van Shoeby - alle aandacht voor jou

Wasvoorschriften

Als je kleding bij Shoeby koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit. Om de kleding langer mooi te houden hebben we enkele handige tips voor je. Allereerst is wassen in de machine een veilige methode en heeft onze voorkeur.

Verder adviseren wij je:

  • Sorteer de kleding zorgvuldig afhankelijk van stofkwaliteit en wasetiket.
  • Leeg de zakken!
  • Niet alleen jeans, maar ook alle andere kleding kan het best binnenstebuiten gewassen en gestreken worden. Hiermee voorkom je vale strepen.
  • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel.
  • Stel de wasmachine in op het geschikte wasprogramma.
  • Het kan soms verleidelijk zijn om de wasmachine te overladen, maar dit leidt enkel tot problemen. De was kan namelijk niet naar behoren ronddraaien in de trommel en wordt daardoor minder goed schoon. Daarnaast kunnen de poeders niet naar behoren oplossen , waardoor er meer kans is op poederresidu, vlekken en vermindere wasprestaties.
  • Zodra de was klaar is, kleding met twee kleuren zo snel mogelijk uit de wasmachine verwijderen. Dit voorkomt afgeven.
  • Let er ook op, dat tijdens het drogen van de was in een droger de kleding goed kan ronddraaien. Overladen kan overmatig kreuken tot gevolg hebben. Als het ventilatiegat van de droger verstopt raakt, kan de kleding warmteschade oplopen.

Wassymbolen

Hieronder vind je uitleg over alle symbolen zoals je die op het wasetiket in onze kleding kunt vinden.

Tips voor het verwijderen van vlekken

Bloedvlekken

De kleding even in melk met water leggen (half om half), daarna gewoon wassen in de machine.

Roestvlekken

Rondom de drukknoopjes vormen zich wel eens roestvlekjes. Deze kun je verwijderen met roestverwijderaar, verkrijgbaar bij een drogist.

Kauwgom

Probeer de kauwgom te verharden door bevriezen. Leg daarom een zakje ijsklontjes op de vlek. Bij kauwgomvlekken op textiel kan men het stuk textiel een nacht in de diepvriezer leggen. Na verharding zoveel mogelijk afkrabben.

Rode wijn

De vlek zoveel mogelijk absorberen. Dan betten met azijn.
 
Of anders, eerst de rode wijnvlek rijkelijk met zout bestrooien. Achteraf kan de vlek verder worden behandeld met azijn. De resten worden gebleekt met bleekmiddel.

Een snelle manier om, tijdens een avondje uit, de inwerking van rode wijnvlekken op een kledingstuk te neutraliseren, is deppen met witte wijn. Thuisgekomen kan de stof nabehandeld worden door de vlek te bewerken met een bleekmiddel.

Viltstift

Een schone, witte doek met water bevochtigen en daarmee de vlek zoveel mogelijk deppen. Dan inwrijven met ossegalzeep en naspoelen. Eventuele resten behandelen met een bleekmiddel.