Veelgestelde vragen Producten en Garantie

Hier vind je alle informatie over je aangekochte producten en garantie.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.Is je bestelling beschadigd of defect of ben je niet tevreden over een artikel en vind je dat je aanspraak maakt op garantie? Neem dan contact met ons op. Je krijgt binnen 5 werkdagen een inhoudelijke reactie op je klacht. Bellen mag natuurlijk ook. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur via: 073 - 511 80 19. Het Service Center van Shoeby is gevestigd aan de Burgemeester Burgerslaan 40a, 5245NH te Rosmalen.

Kan ik een beschadigd item dat ik online heb besteld in de winkel retourneren?

Hmm.. onze excuses dat je een beschadigd item hebt ontvangen. Dat had absoluut niet mogen gebeuren. Natuurlijk kun je dit ook via één van onze winkels retourneren. Neem het ordernummer mee zodat we direct het item kunnen beoordelen!

Mogen alle producten worden geretourneerd, of zijn er items uitgesloten?

Bijna alle producten mogen worden geretourneerd. Onze cosmetische, persoonlijke verzorgingsmiddelen en panty`s mogen om hygiënische redenen alleen geretourneerd worden mits de verzegeling na levering niet is gebroken. Met verzegeling bedoelen wij de doorzichtige zegel op de verpakking. 

Wat zijn de wasvoorschriften?

Bij Shoeby staan we 100% voor goede kwaliteit. Wil je je kleding eenmaal thuis ook zo lang mogelijk mooi houden? Kind kan de was doen!

  • De wasmachine is de meest veilige methode om je items te wassen
  • Sorteer de kleding zorgvuldig op basis van materialen. En check het etiket!
  • Leeg de zakken (...wie weet vind je nog een tientje)
  • Voorkom strepen: was en strijk je items binnenstebuiten. Niet alleen je jeans!
  • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel
  • Stel de wasmachine in op het geschikte wasprogramma
  • Stop de wasmachine niet tjokvol; de was kan dan niet goed draaien en de poeders lossen niet goed op. Gevolg: je was wordt minder goed schoon. Dit geldt overigens ook voor de droger; zo kan overladen overmatig kreuken tot gevolg hebben.
  • Wasmachine klaar? Leg verschillende kleuren zo snel mogelijk apart. Dat voorkomt afgeven.

Wassymbolen

Af en toe best wel abracadabra, zo‘n wasetiket. We leggen het kort voor je uit.

Tips voor het verwijderen van vlekken

Bloed

Oei, een bloedvlek. Week je kleding even in een badje met 50/50 melk en water en was daarna in de wasmachine.

Roest

Rondom drukknoopjes kunnen op den duur roestvlekjes ontstaan. Verwijder ze met roestverwijderaar, gewoon van de drogist!

Kauwgom

Ai, in een kauwgompie gaan zitten? Probeer de kauwgom te verharden door je kleding te bevriezen: leg een zak ijsklontjes op de vlek of leg het item een nacht in de vriezer. En daarna: krabben maar.

Rode wijn

Absorbeer de vlek zoveel mogelijk met een droog doekje en dep daarna met azijn. Een andere optie: zout. Bestrooi de vlek rijkelijk met zout en behandel daarna met azijn en eventueel bleekmiddel. Nog een lange avond voor de boeg? Een snelle manier om rode wijnvlekken op je outfit te neutraliseren, is deppen met witte wijn. Eenmaal thuis kun je de stof alsnog verder behandelen.

Viltstift

Enthousiaste peuter of zelf uitgeschoten? Verwijder stiftvlekken door een schone, witte doek met water te bevochtigen en op de vlek te deppen. Inwrijven met ossengalzeep, naspoelen en eventuele resten behandelen met een bleekmiddel.