banner image

Service

FAQ Producten en Garantie

Producten en Garantie
Bij Shoeby staan we 100% voor goede kwaliteit. Wil je je kleding eenmaal thuis ook zo lang mogelijk mooi houden? Kind kan de was doen!
- De wasmachine is de meest veilige methode om je items te wassen
- Sorteer de kleding zorgvuldig op basis van materialen. En check het etiket!
- Leeg de zakken (...wie weet vind je nog een tientje)
- Voorkom strepen: was en strijk je items binnenstebuiten. Niet alleen je jeans!
- Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel
- Stel de wasmachine in op het geschikte wasprogramma
- Stop de wasmachine niet tjokvol; de was kan dan niet goed draaien en de poeders lossen niet goed op. Gevolg: je was wordt minder goed schoon. Dit geldt overigens ook voor de droger; zo kan overladen overmatig kreuken tot gevolg hebben.
- Wasmachine klaar? Leg verschillende kleuren zo snel mogelijk apart. Dat voorkomt afgeven.

Tips voor het verwijderen van vlekken
Bloed
Oei, een bloedvlek. Week je kleding even in een badje met 50/50 melk en water en was daarna in de wasmachine.
Roest
Rondom drukknoopjes kunnen op den duur roestvlekjes ontstaan. Verwijder ze met roestverwijderaar, gewoon van de drogist!
Kauwgom
Ai, in een kauwgompie gaan zitten? Probeer de kauwgom te verharden door je kleding te bevriezen: leg een zak ijsklontjes op de vlek of leg het item een nacht in de vriezer. En daarna: krabben maar.
Rode wijn
Absorbeer de vlek zoveel mogelijk met een droog doekje en dep daarna met azijn. Een andere optie: zout. Bestrooi de vlek rijkelijk met zout en behandel daarna met azijn en eventueel bleekmiddel. Nog een lange avond voor de boeg? Een snelle manier om rode wijnvlekken op je outfit te neutraliseren, is deppen met witte wijn. Eenmaal thuis kun je de stof alsnog verder behandelen.
Viltstift
Enthousiaste peuter of zelf uitgeschoten? Verwijder stiftvlekken door een schone, witte doek met water te bevochtigen en op de vlek te deppen. Inwrijven met ossengalzeep, naspoelen en eventuele resten behandelen met een bleekmiddel.