Heren Colberts

Het colbert is misschien wel het elegantste item uit de garderobe van de mannen. Je maakt er elke look namelijk ‘smart’ mee. Een tijdloze klassieker! Heb je nog geen colbert in je garderobe dan is het de hoogste tijd om er één aan te schaffen.


Jasje dasje

Hoe zat het ook alweer met al die etiketten? We leggen het hier nog een keertje uit. Draag je een colbert met één knoop dan draag je jouw colbert altijd gesloten. Als je gaat zitten dan mag je de knoop wel even open dragen maar als je opstaat moet hij snel weer dicht. Heeft jou colbert 2 of 3 knopen dan doe je alleen de onderste knoop ten alle tijden los. Wanneer je wel allebei de knopen dichtmaakt, zul je merken dat het jasje begint te trekken en dat er vouwen rond je heupen ontstaan. De regels tijdens het zitten zijn niet anders dan het colbert met 1 knoop. Bij Shoeby hebben we meestal single-breasted colberts met 2 knopen. Single-breasted betekent dat het jasje één verticale rij met knopen heeft. Meestal zijn de jasjes slim fit dat betekent dat wanneer je de knoop dicht hebt het colbert aangesloten om het lichaam vallen. Maar let op het jasje mag niet te veel trekken.


How to wear

Je kunt een colbert op meerdere manieren stijlen. Voor een casual look combineer je een colbert met een hoodie en een stoere denim, trek een paar gave sneakers eronder aan en klaar ben je. Voor een formelere look kun je een colbert ook combineren met een chino of een pantalon en een overhemd. Doe hier een bow tie bij om en je bent klaar voor een chique feestje.