Trend: pofmouwen

Pof jij even! De pofmouw is weer terug. De truc van deze trend: speel met proporties. Een volumineuze schouder of mouw vraagt om een slanke bottom.


Wat is een pofmouw?

De pofmouw ga je dit seizoen o-ve-ral zien! De trend stamt al uit de renaissance en maakt dit seizoen weer zijn return. Hij komt in allerlei vormen en maten, kleuren en printjes. Van shirts, bloesjes en jurken met schattige pofmouwen tot sweaters en truien. Bijna elke top of dress bevat volumineuze schouders. Een musthave dus! De pofmouw of ook wel ballonmouw is een mouw die heel wijd is in het midden. Er bestaan lange versies, tot aan de pols, en hele korte, die slechts reiken tot bovenaan de bovenarm, evenals talloze fantastische tussenvormen.


En hoe combineer je zo’n pofmouw dan?

Omdat de mouw al best wel opvallend is combineer je een blouse of trui met pofmouw leuk op een jeans. Of dit nou een mom jeans is of een skinny flared: het kan allemaal. Ga je voor een elegante look voor op feestje of voor naar het werk dan combineer je een pofmouw top op een klassieke kokerrok. Maar ook jurken met een pofmouw zijn er in vele modellen en kleuren, dus er zal zeker iets voor je tussen zitten waar jij je fijn in voelt.