Trend: pied de poule

2 Resultaten

Trend: pied de poule

Filters
Maat
Kleur
Productsoort
Materiaalsamenstelling
Prijs
20 - € 30
20 - € 30

Ieder seizoen brengt weer nieuwe trends met zich mee. Zo is pied de poule dit seizoen een grote trend, maar eigenlijk bestaat deze print al erg lang. In de 19e eeuw werd deze namelijk al gedragen. Maar ook in de jaren 80 en 90 was pied de poule enorm populair. Naast dat het trend-du-moment is, is het inmiddels dus ook een klassieker.

 

Betekenis van de print

 

We zien deze trend overal voorbij komen, maar wat is het eigenlijk? De letterlijke vertaling is: “voet van de kip” en dat is dan ook precies wat deze print voorstelt. Het is een patroon dat wordt gekenmerkt door twee verschillende kleuren en onderbroken steken die zorgen voor abstracte hoekige vormen. Oorspronkelijk werd dit patroon gebruikt bij geweven wol uit Schotland, maar tegenwoordig kom je deze print bij veel verschillende materialen tegen.

 

Hoe draag je deze print?

 

De bekendste variant van dit dessin bestaat uit de kleuren zwart en wit, maar tegenwoordig kom je veel meer kleurencombinaties tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze en camel, groen en bruin, of zwart en grijs? Met een opvallende kleurcombinatie creëer je gemakkelijk een gewaagdere look. Je kan het patroon op verschillende manieren dragen. Draag een gekleurde pied de poule top bijvoorbeeld met een witte of grijze jeans. Heeft jouw pied de poule item een zwart met witte kleur? Dan kan je deze combineren met gekleurde item zoals rood of groen. Daarnaast kan je ook kiezen voor pied-de-poul all-over. Draag bijvoorbeeld een blazer met bijpassende pantalon in deze print.

 

Pied de poule voor iedere gelegenheid

 

Deze unieke print kan je het hele jaar door dragen, bij ieder soort look en event. Heb jij zakelijke meetings op de planning staan? Draag dan de klassieke zwart-witte pied-de-poule print met een nette pantalon en loafers. Je bent verzekerd van een business proof look. Maar vergis je niet: pied de poule kan ook casual of stoer gedragen worden. Dit doe je door bijvoorbeeld een pied de poule blazer te combineren met een straight fit jeans en chunky sneakers. Kortom: deze print past bij ieder soort vrouw en bij iedere gelegenheid! Shoeby heeft allerlei soorten items met deze print: van jassen en tops tot blouses, broeken en leggings. Bekijk deze on-trend items dus online en shop jouw favoriete look, of ga naar een van onze Shoeby stores voor persoonlijk advies van onze stylisten!